Over mij

Ik ben als doctor in de filosofie verbonden aan het Centrum voor Ethiek van de Universiteit Antwerpen. Ik denk na over hoe we ons op een goede manier tot onszelf en anderen kunnen verhouden, en publiceerde hierover onder meer in Hypathia, Ethical Perspectives, Global Discourse, Algemeen Nederlands Tijdschrift voor Wijsbegeerte, Tijdschrift voor Filosofie, de Standaard, De Morgen, Knack, rekto:verso, Streven, bijnaderinzien en dewereldmorgen.


Ik ben columnist voor Sampol en recensent filosofie bij Trouw. 


Samen met Lotte Spreeuwenberg host en produceer ik de filosofische podcast Kluwen. In 2020 ontvingen we daarvoor de KVAB Jaarprijs voor Wetenschapscommunicatie, en werden we gestemd tot de EOS publieksfavoriet. Ik geef les, lezingen, en modereer debatten en interviews.


Ik studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen en de Freie Universit├Ąt Berlin. Aan de University of Chicago behaalde ik een Master in the Humanities.


Voor mijn debuut Trots. De filosofie van een emotie. (Boom, 2023) ontving ik de Socratesbeker, de prijs voor het meest prikkelende filosofische boek van 2023. Trots haalde ook longlist voor de Hypatiaprijs, die om de twee jaar wordt uitgereikt aan het beste filosofieboek geschreven door een vrouw. 


Ik werk met de steun van Literatuur Vlaanderen aan een nieuw boek over zelfoptimalisatie.


Je kan me boeken als schrijver, spreker, moderator of dagvoorzitter.


Ik woon en werk in Borgerhout, Antwerpen.